вирішив дати дві корисні поради - поки ви сидіте вдома з усім свіжим і смачним, вони не актуальні. Але раптом у вас припиняться гроші чи, скоріше, постачання?
От тоді, можливо, стане в нагоді.
І. Що робити з черствим хлібом.
По-перше запам'ятаймо що черствий хліб краще запліснявілого, тому що його можна "реабілітувати".
Тому, якщо в вас намічається тимчасовий "профіцит", то поріжте зайву буханку на шматки, як би ви його їли свіжим, і зберігайте так, щоб він почерствів, а не заволожився.
Потім дістаєте такі "сухарики", хай навіть тверді, наче щойно з тостера, і готуєте їх до реабілітації.
Кладете в пательню чи каструлю, в якій будете розігрівати кашу (наприклад рис, гречку, просо, що завгодно таке).
Хлібина швидко набухає вологою, якщо ви підігріватимете під кришкою. А коли в каші є пшониця або жито, то хліб ще й впитає в себе смак власне того зерна, з муки якого зроблений.
Я так робив з хлібом 2 тижневої "якості", далі нагоди експериментувати не було (тепер - скоріш за все, буде).
ІІ. "Непрестижна" каша.
Якщо у вас є запаси несмачних зерен, а смачні вже закінчуються.
("Смачно" - цілком на ваші вподобання, бо вони у всіх різні; легко зрозуміти, що ви з'їсте спочатку те, що більше любите).
Наприклад ви не любите ячмінь, але любите рис.
Варіть одразу дві, краще три каші, невеликими порціями.
Варіть їх без солі, потім додасте все по смаку.
В один посуд скидайте - в тій очередності, як воно зварилося (у всіх зерен різний час для варки).
Перемішуйте.
Вже перемішане поправте приправами, сіллю і так далі.
Будете здивовані, які смачні вийдуть змішані злаки.
Хай як би ви любили одне з них, а додатки з інших зроблять страву вдвічі, втричі смачніше.
Додатковий бонус - каші мають різну щільність, і коли їх змішати то вони залишаться "розсипчатими", не скліються зерна навіть розварені.
Я зупинився якось одразу на чотирьох злаках. Уявіть собі всі комбинації та пробуйте їх по черзі - так можна химічити ледь не місяць, в залежності від асортименту.
Сказане справедливо і для різних сортів одного виду.
Це окрім всього і корисно, тому що всі злаки корисні, але кожний має свої уникальні властивості.
Пост спочатку надрукований тут: https://don-katalan.dreamwidth.org/2323194.html.
Journal information